Gülşah'ın Aynası

3 Eylül 2015 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ



barbunya pilaki


Barbunyanın tam zamanı, güzeli karşınıza çıkarsa alıp ayıklayıp, taneleri hiçbir işleme tabi tutmadan buzdolabı poşetlerine koyup deep freeze atabilirsiniz. Kış aylarının sebzelerinden bunaldığınızda taze bir yaz dokunuşu olur sofranızda...





Malzemeler:


barbunya pilaki malzemeler


1 kilo barbunya

1 orta boy soğan

2 küçük patates

1 küçük domates

2 küçük havuç

3-4 adet sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Üstünü süslemek için bir tutam ince doğranmış maydanoz

Tarif:


Barbunyaları ayıklayıp haşlayın ve koyu renkteki haşlama suyunu dökün.

Yemeği yapacağınız tencerede soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteletin, soğanlar kavrulduğunda, küp doğranmış domates ve ince halka doğranmış havuçları ekleyip kavurma işlemine devam edin. 

*Domatesin bol zamanında yemekleri salçalı yapmak hoşuma gitmiyor, rengi hafif açık da olsa bu yemekte herşeyin en tazesi, en sağlıklısı var :)

Domates suyunu çekince, haşlanmış barbunya tanelerini ve küp doğradığınız patatesleri tencereye ekleyin. Tuz ve şekeri de üstüne koyup hepsinin üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, bütün sebzeler pişip yumuşacık oluncaya kadar kısık ateşte (yaklaşık 45 dk.) yemeğinizi pişirin.

Pişen pilakiyi bir servis tabağına alın ve üzerini ince doğranmış maydanoz ile süsleyin. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...