Gülşah'ın Aynası

8 Eylül 2015 Salı

TENCERE PİZZASI


tencere pizzası


Bu tarifi öğrendikten sonra hiç hamur mayalayıp fırında pizza pişirmez oldum. Hem pratik, hem lezzetli... Ben size yöntemi öğreteyim siz üzerine istediğiniz malzemeyi dizip ister vejeteryan, ister şarküteri delisi pizzalar yapın :D! Evde pizza yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı...




Malzemeler:

Hamuru için:


4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı yoğurt

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Üstü için:


3 çorba kaşığı domates sos( yoksa sulandırılmış domates salçası)

1 su bardağı rende kaşar

1 tutam kekik

2 yemek kaşığı süt mısır

1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

5-10 şerit kesilmiş kırmızı biber

5-10 tane yeşil zeytin

1 iri mantar

Tarif:


Hanur için yazdığım listedeki malzemeleri, herhangi bir öncelik olmaksızın bir karıştırma kabının içine alın ve yoğurarak hamuru hazırlayın.


26 cm çapında bir yapışmaz kaplamalı tencerenin içine ölçüsünü alarak yuvarlak şekilde yağlı kağıt kesin. Kestiğiniz yağlı kağıt tabanı kaplayıp yanlara yükselecek kadar büyük olsun.


Hazırladığınız hamuru bu yağlı kağıt üzerinde tencerenin tabanı büyüklüğünde açın. Bu işlem için oklava yada merdane kullanmanız şart değil, elinizle de hamuru yuvarlak bir şekilde büyütebilirsiniz.




Hamuru yağlı kağıt ile birlikte tencerenin içine oturtun. Üzerine 3 yemek kaşığı domates sosunu yayıp kekik serpin. Bundan sonrası size kalıyor. Ben görselde yer alan pizzanın üst malzeme listesini yukarıda verdim. 


Evde bulunan malzemelerle, hatta belki de sadece domates ve peynir ile pizzanızın üstünü kaplayın. Tüm malzemenin üstüne 1 su bardağı rende kaşarı dağıtın.


Pizzanın üstüne kaşar peynirini de ekledikten sonra, temiz bir mutfak bezini tencerenin üstüne örtün ve bezin üstüne kapağı kapatın. Bu şekilde pişerken, sebzelerden kapağın üzerinde birikecek su damlacıkları pizzanızın üzerine düşmeyecek.

Tencerenin tabanı büyük olduğu için ocağın en büyük gözünde en kısık ateş üzerinde 20 dakika da pizzanız pişmiş olacak. 


Bu pizza üstten ısı almadığı için üstü kızarmıyor sadece peyniri eriyor, ama dikkat etmezseniz altını yakabilirsiniz. Ocakların ateşleri her evde aynı olmadığından altını kontrol ederek pişirin, 20 dakikada altı kızarmadıysa süreyi uzatabilirsiniz, ya da altını yakmayacak ölçüde süreyi kısaltabilirsiniz.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...