Gülşah'ın Aynası

24 Eylül 2015 Perşembe

HASAN PAŞA KÖFTE

hasan paşa köfte


Çok severiz.. Annemizden öğrendik, bir tanesi bile çok doyurucu... Hem lezzetli, hem kolay, hem de gösterişli... Misafir sofralarına da ayrı bir güzellik. Biz böyle seviyoruz ama isterseniz fırına vermeden üzerine kaşar peyniri ile birlikte ince bir dilim domates ve biber de konabilir. Çorba, salata ve pilavla harika bir menü... Aşağıda, fotoğrafta gördüğünüz 8 hasan paşa köfte için kullanılan malzeme miktarı var...



Malzemeler:

Köftesi için: 

750 gr köftelik kıyma

2 orta boy soğan

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kimyon

2 çay bardağı galeta unu

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Püresi için:

7-8 adet ortaboy patates

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı süt

Üstü için:

Her köftenin üstüne bir parça kare şeklinde kesilmiş ince kaşar peyniri dilimi

Tarif:


Köfte malzemesinden sıkı dokulu bir köfte karışımı elde edin. Eğer soğanın suyundan ya da yumurtanın büyük olmasından ötürü köfteyi şekil vermede zorlanacak kıvamda hazırladıysanız, biraz daha galeta unu kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız köfte karışımı ile hafif kenarları yukarı doğru kalkan, çay tabağı şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Bir tencerenin içinde 7-8 tane patatesi haşlayın. Patatesler pişince ocağın altını kapatın, patatesler ılındığında soyun. Patatesleri temiz bir tencereye alın ve bir patates ezici yardımıyla 2 yemek kaşığı tereyağı ve tuzla ezin. Patatesler çok soğuk olmasın ki tereyağı ezilirken erisin ve güzelce karışsın. Hazırladığınız püreye 1 çay bardağı kadar da süt ilave ederek ocak üzerinde biraz pişirin ve kıvam almasını sağlayın.

Köfteleri 200 derece fırında 10 dakika pişirin, köfteler biraz çeksin. Sonra tepsiyi dışarı çıkartın ve köfte çanaklarının içini patates püresi ile doldurun. Patates püresinin üstüne ince birer parça kaşar dilimi yerleştirin ve üstü kızarıncaya kadar fırında pişirmeye devam edin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...