Gülşah'ın Aynası

4 Eylül 2015 Cuma

KIYMALI PİDE

kıymalı pide

Harika bir pide hamuru tarifim var :) İç harcını da zaten damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Yaklaşık 40 cmlik 8 pide yapabileceğiniz bu tarifle 4 yetişkini rahatlıkla doyurabilirsiniz.




Malzemeler:

Hamuru için:

4,5-5 bardak un

1,5 bardak ılık su

2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı şeker

1/2 paket maya

2 çorba kaşığı zeytinyağı

İç Harcı İçin:

250 gr kıyma

2 küçük boy kabuğu soyulup küp doğranmış domates

4-5 adet sivri biber

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber

1/2 su bardağı su

Tarif:


Unu havuz şeklinde açıp tuz, şeker, maya, zeytinyağını ortaya koyun ve 1,5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutturun. Ağzını hava almayacak şekilde strech film ile kapatın sıcak bir ortamda 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın.

Ya da... Ekmek makinenizin karıştırma haznesine tüm malzemeyi koyun mayalama programında çalıştırın :D Ekmek makinemi ne çok sevdiğimi daha önce şurada söylemiştim...

kıymalı pide harcı

Mayalı hamuru 8 eşit bezeye bölün ve bezelere yuvarlak bir şekil verin.

kıymalı pide harcı

İç harcını resimde gördüğünüz gibi sebzeleri doğrayarak karıştırın.Baharatlarını ekleyin ve biraz su ile hafifçe yumuşamasını sağlayın. Harcı da 8 eşit parçaya bölün.

uzun pide hamuru

Bir bezeyi uzunlamasına açmak dünyanın en kolay işi, ileri geri oklava hareketiyle hamuru uzunca açın. Hamurun ortasına harcı yayın ve kenarlarını harcın üstüne doğru kapatın. Pişerken kenarlar kabarıp açılıyor ve harç da bu şekilde çok güzel kızarıyor.

fırında pideler

200 derece fırında  altı-üstü hafifçe kızarınca pişmiş olan pidelerinizi dışarı çıkarın ve kenarlarının üstünde tereyağı gezdirin. 

*Çok kızarırsa pideleriniz sertleşir, hafif renginin dönmesi ve iç harcının kızarmış olması yeterli pişkinlik derecesidir.

Sıcak servis edin.Yanına da ayran mı olsun... Olsun :)

Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...