Gülşah'ın Aynası

25 Ağustos 2015 Salı

BAYAT KEKTEN RULO PASTA



Ne kadar özenirseniz ve uğraşırsanız o kadar kötü olur kekiniz. Ne zaman da hemen şöyle bir çırpıvereyim deseniz, aman hayran kalırlar, tarifler isterler... Değişmez bir kek kuralı "Uğraşma, güzel olsun!"

Ama diyelim ki uğraştınız güzel olmadı, kek elinizde patladı, kaç gün geçti üstünden yüzüne bakam yok, eh biraz da kurudu tabi... İşte bu tarif "Son bir şans daha!" diyen keki kurtarmak için geliyor :)


Malzemeler:

Kek için:

3 Su bardağı ölçüsünde bayat kek (kırıklandığında)

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı şeker (kekin şekeri biraz eksikse 3 yemek kaşığı da olur)

1 tatlı kaşığı tarçın

1 limon ya da portakal kabuğu rendesi

1/2 su bardağı kadar şekersiz demli çay ya da nescafe (sütlü/sade damak zevkinize kalmış!)

Krema için:

1 poşet krem şanti

1 küçük çay bardağı süt

Tarif:


Bir karıştırma kabının içine kırıkladığınız keki, kakaoyu, şekeri, tarçını ve meyve kabuğu rendesini alın.

Elinizde yarım su bardağı, içilecekmiş gibi hazırlanmış, soğuk, çay ya da nescafe hazır olsun. 


Kekli karışımı yoğururken, ihtiyaç duyduğunuz kadar sıvıyı azar azar ekleyip keki macun kıvamına getirin. Tam olarak yarım su bardağı sıvı bile kullanmayacaksınız :)


Bu hamuru tezgahta strech film üzerine elinizle dikdörtgen şeklinde açın, 


üstüne bir paket krem şantiden hazırlanmış kremayı düzgün şekilde yayın ve strech film yardımıyla hamura rulo şekli verin.





Buzlukta en az 2-3 saat bekletin, donsun. Servis öncesi üzerini bain-marie usulü eritilmiş çikolata ve hindistan cevizi ile süsleyin. 

*Hemen tüketmeyecekseniz derin dondurucuda bozulmadan saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda yer mi kaldı diyen hanımlar için UĞUR'un 5 büyük raflı derin dondurucusuna (UED 6261 DTK NFI A++ ) bir göz atın isterseniz :D (http://ugur.com.tr/urun/ued-6261-dtk-nfi-a)

Mozaik pasta gb buzluktan çıkartıp yarım saat sonra dilimleyerek servis edin. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...