Gülşah'ın Aynası

9 Ağustos 2015 Pazar

MİNİKLERE ÖĞLEN YEMEĞİ ÖNERİSİ-ÇILBIR


Yazın benim bebeklerimin iştahlarında bir azalma oldu, biraz da etraflarıyla fazla ilgilenmeye başladıkları için yemeğe konsantre olmak da çok zorlaştı. Hele hele kahvaltılarda yumurta yedirmek iyice zahmetli bir iş olmaya başladı. Yumurta çocuk gelişiminde çok gerekli bir protein kaynağı. Katı gıdaya başlayıp o küçücük yumurta sarısı lokmalarını tatmaya başladıklarından beri her gün ya kahvaltıda ya da öğlen yemeğinde mutlaka yumurtalarını yemelerini sağlamaya çalışıyorum. Bugün de kahvaltıda yumurtalarını es geçince öğlene çılbır hazır oldu. 



Çılbır aslında bekar yemeği olarak geçse de çocuklar içinde harika bir protein-yağ kombinasyonu. Belki de hiç böyle düşünmediniz ama yağını çok yakmadan hazırlayacağınız bir salça sos ile yumurta yoğurt kombinasyonunun minikleriniz için ne kadar sağlıklı olduğunu bir düşünün! Şöyle kaşık kaşık yeseler, yemesi yutması da kolay üstelik!

Çılbır yaparken yumurtanın çok dağılmaması üzerine benim uyguladığım birkaç püf noktasını da burada paylaşmadan geçemeyeceğim.


Çılbır yaparken kaynatacağınız suyun içine tuzla birlikte 1 yemek kaşığı sirke koyun!

Yumurtayı bu suya batırıp çıkarttığınız bir kepçenin içine kırın ve yumurtayı suyun içine su kaynamadan az önce yavaşça bırakın, bu şekilde yumurtanız daha az dağılacaktır.



 Sonra ocağın altını iyice kısın ki yumurtanın akı sertleşmeden su kaynayarak yumurtayı dağıtmasın!


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...