Gülşah'ın Aynası

2 Ağustos 2015 Pazar

ETLİ YAĞ BİBERİ DOLMASI




Akşama yapalım mı? Leziz ve sağlık dolu bir yemek, küçük çocuklu annelerin de kurtarıcısı etli dolmada hem yağ, hem karbonhidrat, hem protein bir arada...




Malzemeler:


8 adet yağ biberi

350 gr orta yağlı kıyma

1 adet domates

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı domates salçası

6 dal taze nanenin yaprakları (Mevsimindeyken kullanın bence harika bir lezzet veriyor, ama olmasa da olur tabi)

10-15 dal maydonoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber


Tarif:




Malzemeler topluca arz-ı endam ederler efendim karşınızda.



Karıştırma kabına kıymayı koyduktan sonra, soğan ve domatesin kabuklarırıı soyup yemeklik doğradım, üstüne maydonoz ve nane yapraklarını da ince ince doğrayıp ekledim. Pirinci de yıkayıp suyunu süzüp ekledim. Tuz, karabiber, salça derken işte hazırladığımız harcın son hali ve ayıklanıp içleri hafif tuzlanmış yağ biberleri...





Harcı biberlerin içine doldurun. Biberlerin üzerine 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdin, 1 su bardağı su ekleyip harlı ateşte suyu kaynayıncaya kadar, kısık ateşte pirinçler pişip dolmanın içinden patlayıncaya kadar pişirin.












Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...