Gülşah'ın Aynası

19 Ağustos 2015 Çarşamba

MUZLU ÇİKOLATALI PASTA



Bugün bir doğum günü pastası yapıyoruz :) Canım kardeşimin doğum günü. İyi ki doğmuş.

Pasta tabanı mühim mesele, onu dün akşamdan yaptık şuraya koyduk.
http://gulsahinaynasi.blogspot.com.tr/2015/08/pandispanya.html Siz de bu tarifle yada başka tariflerle pandispanya pişirip, olmadı hazır pasta keki alarak bu aşamadan sonrasını uygulayabilirsiniz.

Bu tarifte pastamın arasına kullandığım krema, meyve ve üst kaplama-süsleme detaylarını anlatacağım.




Malzemeler:


Pandispanyayı ıslatmak için:


1/2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı şeker

Meyve:


3 adet büyük boy muz

İç kreması:


2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı buğday nişastası

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı süt (300ml)

1 paket vanilya

Çikolata sosu:


200 gr bitter çikolata

1 paket krema

Üst süslemeleri:


Dr.Oetker Pasta Süsü Sprinkles

Dr.Oetker Süsleme Grazürü Writing Icing

Tarif:



Pastanın iç kremasını hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir tencerede çırparak karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin.


Ocağın altını kapattıktan sonra içine bir paket vanilya ekleyip hızlıca karıştın. Kremayı 5 dakikada bir çırparak soğutun.Bu şekilde üstü kabuk bağlamayacak.


Krema iyice soğuduğunda pandispanyayı pastayı üzerinde hazırlayacağımız tabağın üstüne alıp ortadan ikiye bölün, her iki parçayı da soğuk şekerli süt ile ıslatın. Islatma işleminden sonra kremanın yarısını pandispanyanın alt kısmının üstüne yayın. Üstüne muz dilimleri yerleştirin.

*Bu aşamada çok su salmayacak herhangi bir meyve kullanabilirsiniz.


Pandispanyanın üst kısmının iç yüzeyine kalan kremayı sürün. Sonra bu parçayı dikkatlice muzların üstüne yerleştirin  Üstten bastırarak iyice yerleşmesini sağlayın. 


Pastanın çıplak hali bu :)


Üst kaplama için su kaynattığınız bir tencerenin üstüne cam bir kap içine çikolata parçalarını koyun. 

        

Çikolatalar eridiğinde (Bain marie usulü eritme) cam kabın içine bir paket kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın. Kremayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra cam kaseyi hemen tencerenin üstünden alın. Daha fazla ısınıp yanmaya sebep olmasın. 


Bu tarife ganaj deniyor. Ganajı da ara ara çırparak soğutun, soğudukça koyulaşacak. Pastanın üstüne rahatlıkla sürebileceğiniz kıvama gelince pastanızı ganajla kaplayın.

* Ganaj sıcakken daha akışkan ve yayması daha kolay, soğudukça daha macunumsu. Belki sıcakken ince bir kat çikolata kaplaması yapıp soğuduğunda daha kıvamlı bir düzeltme katı geçmek size daha kolay gelebilir. Ganaj kaplama benim çocukluğumun muhteşem çikolatalı pastalarının lezzeti :) Artık pek böyle pasta yapılmıyor pastanelerde, her yeri kremalı meyveli oluyor pastaların. Ganaj maliyeti yüksek ve çok daha lezzetli bir pasta kaplaması. Siz eğer sütlü ya da beyaz çikolata seviyorsanız seviyorsanız, ganaj için kullandığımız 200 gr bitter çikolata yerine, sütlü ya da beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.Yöntem aynı, sadece renk ve tat fark edecek :)



Üst süslemesi için ben iki paket şekerleme buldum. Bunlar glikoz şuruplu, reklendiricili ve aromalı yaramaz ürünler. Ama her zaman bu ürünleri kaşık kaşık yemediğimizi düşünürsek, pastadan pastaya az miktarda tüketimini vücudumuz tolere eder dedim. Bilmem kendimi mi kandırdırm :D Ama ben yine de bebeklerime bu süslerle hazırlanmış kısımları yedirmeyi düşünmüyorum :) Sadece yetişkinlere...

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...