Gülşah'ın Aynası

17 Ağustos 2015 Pazartesi

SEBZELİ-TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI



Bu pilav zengin görselliğiyle ağız sulandıran, hem misafir ağırladığınız sofralara hem de çok besleyici olduğundan çocuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz harika bir tarif :)




Hazırladığım pilav tenceresini kaptığım gibi hasta arkadaşıma götürdüğümden masada sunun karesi çekemedim :) Siz bu tencere içi resimle ne harika bir pilav yaptığımı anlamışsınızdır :) :) :)


Malzemeler:


3 adet haşlanmış tavuk kalça eti

1 su bardağı bezelye

1 adet  havuç

1 su bardağı süt mısır tanesi

1 adet kırmızı biber

1 adet küçük boy patlıcan

3 su bardağı pirinç

3 su bardağı tavuk suyu ( Tarifi işte burada http://gulsahinaynasi.blogspot.com.tr/2015/08/tavuk-suyu.html )

2+1 çorba kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tuz

Tarif:


Pilavın lapa olmaması, biraz pirincin kalitesine biraz da nişastasını ne kadar iyi akıttığınıza bağlı. Ben bu pilavı yaparken 3 su bardağı baldo pirince 1 yemek kaşığı tuz koydum ve pirincin üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ekledim. Bu şekilde pirinç yarım saat bekledi. Hem pirinci yıkarken nişastası kolay aktı, hem pirinçler biraz şişti, pişirme süresi kısaldı.


Bir su bardağı bezelyeyi yeterli miktarda tuzla haşlayın. Eğer tarifime göre tavuk suyu da hazırladıysanız bu suyu hazırlarken kullandığınız bir adet havucu küp küp doğrayın, yoksa bir adet havucu da bezelye ile haşlayıp küp küp doğrayarak kullanabilirsiniz. Bir su bardağı haşlanmış taze mısırı bir çorba kaşığı tereyağında hafifçe çevirin ve tavadan alın, aynı tavada küp küp doğradığınız kırmızı biberleri de hafifçe kavurun. Bir başka küçük tavanın içinde küp küp doğradığınız patlıcanları tuzlayın ve derin yağda kızartın.


Yarım saat kadar süre ile tuzlu sıcak suda eklettiğiniz pirinçleri pirinç yıkamaya uygun bir kap içinde, nişastalı beyaz su kesilinceye kadar iyice yıkayın. Tencereye koyduğunuz yarım su bardağı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı tereyağı karışımında pirinçleri birbirinden ayrılıncaya kadar kavurun.

 
Üzerine yukarıda anlattığım işlemlerden geçirerek hazır ettiğiniz sebzeleri ekleyin.


1 çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek suyu kaynayıncaya kadar harlı ateşte, sonra 10 dk kadar kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.




Üzerine kapak yardımıyla temiz bir bez gerin ve demlenmeye bırakın.Tavuk suyunu elde ederken kullandığınız tavukları da pilavın üstüne koyarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...