Gülşah'ın Aynası

23 Ağustos 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA



Biz tatlımsak-soğuk-zeytinyağlı seven bir aileyiz. Zeytinyağlıda hafif şeker tadına bayılırız. İşte böyle bir tarif geliyor... Zeytinyağlı karışık dolma.


Malzemeler:


3 adet kabak

4 adet kırmızı biber (Ben ortadan ikiye keserek dolduruyorum)

1/2 kg kadar yeşil dolmalık biber

2 su bardağı pirinç

2 orta boy soğan

1 paket dolmalık fıstık

1 paket kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı yenibahar

1 yemek kaşığı şeker

1/2 su bardağı zeytinyağı

Tarif:


Yarım su bardağı zeytin yağında yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı kavurun.Soğanlar pembeleştiğide içine kuş üzümü ve iki su bardağı nişastalı suyu akıncaya kadar yıkanmış pirinci ekleyin. Bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şekeri ekleyip, pirinci ölçtüğünüz bardakla 2 su bardağı suyu ilave edin ve pilavı pişirin. 


Pilavın dibinde su kalmadığında altını kapatın ve içine iki tatlı kaşığı yenibahar ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır :)



Sebzeleri yıkayıp dolmalık olacak şekilde ayıklayın. İçlerini tuzlayın ve iç harçla doldurun, üzerine sebzelere parlaklık vermesi amacıyla 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek, 1 su bardağı su eklediğiniz tencerede önce su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar dolmalarınızı pişirin.

Soğuk servis edin.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...