Gülşah'ın Aynası

3 Ağustos 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİŞİRMENİN EN HAFİF VE SAĞLIKLI YOLU


Herhalde çoğumuz annelerimizden gördüğümüz şekilde soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile solteleyip, salçayı, domates rendesini, ya da küp küp doğranmış domatesleri de bu yağda çevirdikten sonra fasulyeleri ekleyerek zeytinyağlı fasulye pişiriyoruz. 

Bu tarifte kızartma-kavurma-soteleme işlemi yok.Çok hafif çok sağlıklı. Lezzetten de bir kaybımız yok üstelik! Bu tarifi, bir çok sebze yemeğini kızartma-kavurma işlemi yapmadan pişirebileceğinizi, böylece daha sağlıklı sofralara kavuşabileceğinizi göstermek için paylaşıyorum :)


Malzemeler:


1 kilo ayıklamış taze fasulye

1 orta boy soğan

1 ortaboy domates

1 tatlı  kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif: 


1 kilo sebze için bir ortaboy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı yeterli. Bütün sebze yemeklerinde bu ölçüye bağlı kalırsanız hafif ve sağlıklı yemekler pişirmiş olursunuz :) Tabi şu meşhur soğanı soteleme, öldürme ya da yağda çevirme diye bahsedilen işlerinden uzak durabilirseniz :D Bunların hepsi kızartmalarda kaçındığımız riski tencere yemeklerine taşıma hareketlerimiz ve bu şekilde tencere yemeklerimizi de kızartmalar kadar tehlikeli hale getirebiliyoruz. 

Gelelim sağlıklı fasulye pişirme yöntemimize;


Ayıklayıp yıkadığımız taze fasulyelerimizi tencereye alıyoruz.


Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları serpiştiriyoruz.


 Soğanların da üzerine yemeklik küp küp doğradığımız mis gibi domatesleri ;)


 Tuzunu ekledikten sonra, tuzun altta kalan fasulyelere de teması etmesi ve sebzenin suyunu salıncaya kadar dibini tutmaması için yarım bardak kadar su ekliyoruz. 



Harlı ateşte suyu kaynayıncaya kadar, kısık ateşte kapağını kapatarak bir saat kadar pişiriyoruz. 


Pişen fasulyenin üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.

 Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...