Gülşah'ın Aynası

7 Ağustos 2015 Cuma

BAZLAMA





Arada değişiklik olsun deyip farklı hamur çeşitlerini kahvaltıda ekmek niyetine hazırlayıp ortaya çıkardığım doğrudur! Bugün kahvaltıda bazlama vardı bizde, haftasonu kahvaltısında sizde de olabilir :)


Malzemeler:


4 su bardağı un

3 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kadar instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:


*Bu instant mayaları çalıştırmak için şeker kullanmak gerekmiyor, hamuru yoğurduktan sonra şöyle güzelce havasını alıp strech filmle bekletmek yeterli...


Unu karıştırma kabının içine eleyin, üstüne tuzu ekleyip karıştırın, ortasını havuz şeklinde açın, mayayı koyun.


Ilık suyu eklerken yavaş yavaş kenarlardan un çekerek yumuşak hamur kıvamını tutturun.

* Bu kıvamı iyi ki paylaşmışım, geçen gün farklı bir un markası ile bazlama denememde hamurum yukarıdaki ölçülere rağmen çok cıvık oldu. Unların su kaldırma oranı markadan markaya değişiyor. Siz siz olun yukarıdaki görünümde bir hamur hazırlayın, çok sulu olmasın.Belki 1/2 bardak su azaltmanız ya da 1/2 bardak un eklemeniz gerekebilir, hiç sıkıntı yok!

*Ben sadece kaşıkla karıştırarak hazırladım hamuru, zira çok cıvık oluyor.Siz de hiç elleri batırmadan bu hamuru hazırlayabilirsiniz.


Fotoğrafta gördüğünüz gibi kabın havasını alıp, hafif içe çökük şekilde strech filmle ağzını kapatın ve hacminin iki katına çıkmasını bekleyin.



Hamurunuz kabardığında, azıcık zeytinyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya hamurun bir kısmını akıtın ve tavanın üstünde hamuru kaşıkla şekillendirin.



Kenarından pişmeye başladığını gördüğünüzde ters yüz edin. Bu tarife uyarak aşağıda gördüğünüz büyüklükte 3 bazlama elde edebilirsiniz.




Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...