Gülşah'ın Aynası

6 Ağustos 2015 Perşembe

HAFİF ÖTESİ BİR YEMEK ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ...


Bu yemeği yaparken benim çevremde oldukça bilinen, ama bilmeyen büyük bir grubun da varlığından haberdar olduğum -suyla soğan pişirme- yöntemini kullanacağım. Diyet yapanlara duyurulur!!!Bu şekilde hiç yağda soğan sotelemeden, yağ yakmadan sağlıklı ve hafif yemekler yapabilirsiniz.



Malzemeler :


1 kilo kabak 

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı salça

2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç

2 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarif:


Her zaman dediğimiz gibi bir kilo sebze yemeği pişirmek için 4 çorba kaşığı yağ yeterli :)




Bu sefer bu yağı da soğan sotelerken kullanmayacağız ve yemeğimiz piştikten sonra üzerine gezdireceğiz.Bir adet orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz ve yarım bardak kadar su ile soğanlar haşlanarak yumuşayıp, suyu azalıncaya kadar tenceremizde pişiriyoruz. Üzerine salçamızı yada tam vakti derseniz bir adet küp doğranmış domatesi ekleyip salçayı dağıtıyoruz ya da domatesi hafifçe pişiriyoruz. 


*Kabakların kabuğu rahatsız etmese de ben herhangi tarım ilacı artığına karşı sebzeleri hep soyarım. 


Soyup halka şeklinde dilimlediğiniz kabakları tenceremize koyup üzerine 2 yemek kaşığı pirinç ve bir tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz. 1 su bardağı su ile kısık ateşte kabaklar yumuşayıp pirinçler pişinceye kadar pişiriyoruz. 



Ocağın altını kapatınca üzerine çok yakıştığından taze nane serpmenizi öneririm, en üstte de yemeğimizi parlatacak 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekledik mi bu iş tamamdır. Tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Soğurken nanelerin de rengi değiştirecek ve yumuşayacaklar.


*Zeytinyağı hiç yüksek sıcaklıklara çıkmadığı, herhangi bir sebze bu şekilde yüksek sıcaklıktaki yağla temas etmediği için bu tarif hafifliği kadar sağlıklı da... 

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...