Gülşah'ın Aynası

22 Ağustos 2015 Cumartesi

TAVA BÖREĞİ


Üstü çıtırrr, içi yumuşacık... Kahvaltıları şenlendirmek için birebir...  Tavada hızlıca pişirebileceğiniz, çok kolay, çok pratik, mutfağa giren beylerin de favorisi olabilecek bir börek tarifi geliyor :)





Malzemeler:


3 yufka

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

10-15 dal yıkanmış doğranmış maydanoz

1 yumurta

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ (Kilo endişemiz varsa yazı biraz azaltabiliriz tabi ;))

Tarif:



Bol resim, az laf :) Malzemelerinizi hazır edin, peynir ve maydonozu bir tabakta, yumurta, süt ve sıvı yağı da bir başka tabakta karıştırarak hazırlayın.

Birinci yufkayı sıvı yağla yağladığınız tavanın üstüne, tavayı ortalayacak şekilde yayın ve yufkanın üstüne hazırladığımız sıvı karışımdan bir miktar sürün.


İkinci yufkayı küçük küçük parçalayarak birinci yufkanın üstüne yayın ve üstünü sıvı karışımının yaklaşık yarısı  ile ıslatın.


 Islattığınız yufkaların üstüne maydanoz peynir karışımını yayın.


Peynir maydanoz karışımının üstüne üçüncü yufkayı da parçalayarak yerleştirin ve kalan sıvı karışımının çoğunu böreğin üstüne dökün, azıcık tabakta da kalsın...


Birinci yufkayı tavanın üstüne kapatırken her katın üstüne fırçayla yettiği kadar sıvı karışımdan sürün. Tavada çok kısık ateşte, yavaş yavaş kızarıncaya kadar pişirin, alt yüzeyi kızarınca alt üst yapın. 



*Harlı ateşte böreğin içi pişmeden tabanı yanabilir.Dikkat!


 İşte nefis tava böreğimiz hazır!

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...