Gülşah'ın Aynası

14 Ekim 2015 Çarşamba

BROWNİE KURABİYE


brownie kurabiye


Hani şu brownie tariflerinde anlattığım dantel doku var yaaa... Bu kurabiyenin üstünde o efsane devam ediyor. Tarifi biraz daha değiştirip güncellemeyi düşünüyordum ama o zamana kadar bu tarifi paylaşmamaya dayanamayacağım sanırım. Ev çikolata kokuyor, bu kurabiye hiç aklımdan çıkamıyor :) 

Tarif Norveç'ten, Manuela Kjeilen'den (en.passionforbaking.com)... Bence biraz daha az pişirilmeli, biraz daha unu arttırılmalı ama bu haliyle de sonuç hiç fena değil :D bir deneyin bence...




Malzemeler:


200 gr çikolata (orjinali bitter ama ben sütlü çikolata kullandım)

150 gr damla çikolata (bitter)

40 gr tereyağı

2 yumurta ve 1 yumurta sarısı

150 gr şeker

1 paket vanilya

35 gr un

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Tarif:



200 gr çikolata (bitter, sütlü siz karar verin, bence ikisi de güzel olur) ve 40 gr (yaklaşık bir kibrit kutusu kadar) tereyağı cam kase içine alın ve içinde su kaynattığınız bir tencerenin üstüne oturtarak ikisini de (bain marie usulü) eritin.


Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımın üstüne erittiğiniz çikolata-tereyağı karışımını ve damla çikolataları da ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımı 10 dakika bekletin, iyice soğusun ve kıvamı artsın.



Yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üstüne aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı karışım koyun ve münkünse 180 derece ısıtılmış fanlı fırında 6-7 dakika pişirin. Oldukça aralıklı yerleştirin, yayılıyor ve sonra puf puf kabarıyor. Birbirlerine yapışırlarsa yuvarlak şekli korumak zor oluyor. Orjinal tarifte 9-10 dk diyor, ancak benim fırınım bu sürede kenarlarını çok kuruttu. Ben 5-6 dk kadar fırında tutulan kurabiyelerin, fırından çıkartıldıktan sonra da içten içe pişmeye devam etmesi halinde harika olacağını düşünüyorum. Hüner biraz pişirme süresini ayarlamakta doğrusu :D kenarları yakmayın. Yoksa lezzet ve koku dayanılmaz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...