Gülşah'ın Aynası

29 Ekim 2015 Perşembe

ŞEHRİYE PİLAVI


Bu harika pilavı bilmeyen ne kadar çok, yoksa siz bilip de yapmayanlardan mısınız? Hatırlayalım :) Nötr tadı ve harika tereyağı kokusuyla her türlü yemeğin yanına lezzetli bir tamamlayıcı. Pilav mı yapayım? makarna mı? sorusuna da orta karar bir cevap :D 


Malzemeler:


1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı şehriye (Yıldız, arpa şehriye ya da erişte makarna, ev eriştesi uygun)

3 su bardağı su (1 bardağı et suyu da olsa olur ama tereyağı zaten yetiyor da artıyor bile lezzete)

1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:



Tereyağını tencereye koyun ve üstüne 1 bardak şehriye ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar yakmadan kavurun. 1 bardak şehriye daha ekleyin. üstüne su ve tuzu ilave edin. Böylece 2 renkli pilav elde edilmiş oluyor.


Su  kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin dibinde su kalmayınca ocağın altını kapatın, üstüne bir havlu kapatıp 10 dakika demlendirin.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...