Gülşah'ın Aynası

12 Ekim 2015 Pazartesi

SEBZELİ TAVUK ŞİŞ

sebzeli tavuk şiş

Tavuğu döküm demir tavada daha lezzetli pişirmek mümkün. Döküm demir tavalar ateş üzerinde kısa sürede yüksek sıcaklıklara ulaşarak etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Böylece etin suyu içinde kalırken, üzeri güzelce kızararak en lezzetli halini alıyor. Eğer eti bir de marine eder ve yanında sebze ile servis ederseniz hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli ızgara tabakları hazırlayabilirsiniz. İşte öyle güzel bir sebzeli tavuk şiş tarifi...



Malzemeler: (8 adet tavuk şiş için)


500 gr tavuk göğüs eti

1-2 adet kırmızı biber

5-6 adet kültür mantarı

5-6 adet cherry domates


Marinasyon için:

2 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru kekik veya varsa 3-4 dal taze kekik yaprağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarif:



Kullanacağınız tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Üzerine marinasyonda saydığım baharat ve diğer malzemeleri ekleyerek etlerin her yerine temas edecek şekilde karıştırın ve en az yarım saat kadar bu sosun içinde bekletmeye çalışın. Vaktirniz varsa daha uzun süre buzdolabında da bekletebilirsiniz.


Mantarları 2 ya da 4 e bölerek etlerle yaklaşık aynı boya getirin, cherry domatesleri ortadan ikiye kesmek yeterli olacaktır, kırmızı biberi de boyuna kesip kareler elde edecek şekilde doğrayın. Sebzeleri her bir şişe kullanılacak miktarda gruplara ayırın.


Sebzelerle birlikte etleri şişe dizin.Tavanızı 5-10 dk kadar boşken ısıtın.İyice ısındığında şişleri tavaya yerleştirin, her tarafını çevirerek kızarmasını sağlayın.


Uzmanlar et yemeklerinin makarna, pilav, kızartmalar yerine, sebze püreleri, haşlama sebzeler ve salatalarla tüketilmesini öneriyor. Zaten sebze eklenerek pişirilmiş bu şişler belki sadece biraz yeşil salatayla fazlasıyla göz doyurucu hale gelebilir. Yol yakınken pilavdan, makarnadan vazgeçin :D

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...