Gülşah'ın Aynası

14 Ekim 2015 Çarşamba

EVDE KUMPİR

evde kumpir

Lezzet olarak hiç fark yok, sadece patatesin yanık kabuğunu bulamayacaksınız tabakta hepsi bu. Her zaman yapmam ama yaptığımda çok garanti lezzettir, seven bayılır. Biraz sebze soydurur insana yaa, eğer hazır garnitür de kullanırsanız zahmeti yarıya iner. Ama biliyorsunuz bizim eve hazır garnitür de girmiyor :D


Malzemeler: ( 4 adet kumpir tabağı için )


Kumpir patatesi için:


4 büyük boy patates

40 gr tereyağı (bir küçük kibrit kutusu kadar)

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tuz

Rus salatası için:


3 çorba kaşığı mayonez

1 büyük boy havuç

1 büyük boy patates

4 yemek kaşığı bezelye (Ben mevsiminde alıp ayıklıyorum, dondurucuya atıyorum. Siz isterseniz donmuş                                                                    kullanın, ister konserve ya da bir kavanoz hepsi bir arada hazır garnitür)

Tuz

Ekstralar:


Haşlanmış sosis

1-2 çorba kaşığı haşlanmış süt mısır (Ya da mısır konservesi)

1-2 çorba kaşığı küp doğranmış kornişon turşu

Tarif:



4 büyük boy patatesi soyup küp küp doğrayın. Üstünü geçmeyecek kadar su ile suyunu çektirerek haşlayın.Üstüne damak zevkinize göre tuz ekleyin. 


Çatalla ezilecek kıvama gelince altını kaptın içine tereyağını ekleyip patatesin sıcağıyla tereyağını karıştırarak eritin. 


Tereyağı eriyip patatesin her yerine dağıldıktan sonra kaşar peynirini ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. 


Rus salatasını hazırlarken donmuş bezelye kullanacaksanız. Önce küçük bir tencerede bezelyeyi haşlamaya başlatın. 5 dakika sona küp küp doğradığınız havuçları ekleyin. Havuçlar yumuşadıktan sonra küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin.Tuzunu ilave edin. Hepsi piştikten sonra suyunu süzün ve sebzeleri soğutun. 


Soğuyan sebzelerin üzerine 3 çorba kaşığı mayonez ekleyin, karıştırın.


Servis tabağına patates püresini alın. Seviyorsanız üstüne 5-10 dk haşlanmış sosisleri yerleştirin. Sosislerin üstüne rus salatası ekleyin. Ketçapla servis edin. Sevenler üstüne, zeytin, süt mısır, kornişon turşu ekleyebilir.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...